Tříkrálová sbírka v roce 2016 byla úspěšná, bylo vykoledováno ve Starém Městě pod Landštejnem, Příbrazy a Plavsko celkem 13 217,- Kč. Děkujeme všem dárcům a dobrovolníkům, kteří se podíleli na organizaci sbírky.

Centrální informace o výnosech sbírky jsou uvedeny na web stránkách Charity Česká republika

Miloslav kardinál Vlk o Charitě v ČB

Českobudějovický deník přináší (jako pozvání na oslavy 25 let Charity na jihu Čech) rozhovor s Miloslavem kardinálem Vlkem

Cenu Charity ČR obdrželo osm zaměstnanců a dobrovolníků

Nositelé Ceny Charity ČR 2016. Snímek Lubomír Kotek

Šest žen a dva muži obdrželi Cenu Charity ČR za rok 2016. „Jde vesměs o dlouhodobé zaměstnance a dobrovolníky z místních Charit, pracovníky ‚z terénu‘, kteří jsou pro ostatní vzorem, zkrátka lidé na svém místě,“ uvedl ředitel organizace Lukáš Curylo. Ceny byly udíleny v úvodu benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, v pondělí 31. října v pražském Obecním domě.

Peníze z Tříkrálové sbírky začínají pomáhat po celém Česku

Podpořeno z TKS - samolepka na Sociálním vozidle Farní charity Česká Lípa (ilustrační snímek: Lubomír Kotek)

Mikrobus s úpravou pro lidi se zdravotním postižením sváží hendikepované klienty do denního stacionáře a sociálně terapeutických dílen v Domě sv. Josefa ve východočeských Chotovicích. Zabezpečen je také provoz poradny pro oběti trestné činnosti Blansko a nepřetržité Tísňové péče Plzeň pro klienty v krizi. Devítiletý Adámek půjde na speciální fyzioterapii v Lázních Piešťany. To vše díky štědrým dárcům letošní Tříkrálové sbírky pro lidi v nouzi.

Výsledky soutěže o nejlepší Tříkrálovou fotku v českobudějovické diecézi 2013

Soutěž o nejlepší fotografii z koledování, koledníků při Tříkrálové sbírce 2013 byla vyhodnocena při setkání koordinátorů Tříkrálové sbírky 2013 dne 21. 2. 2013, kde byla vyhodnocena celá organizace tříkrálové sbírky.

Tříkrálová sbírka hlásí rekord: 76,97milionů Kč

Sčítání celostatních výsledků Tříkrálové sbírky 2013 dospělo do finále. Dárci přispěli částkou o 1,7 milionu Kč vyšší než vloni. Výnos sbírky je tak nejvyšší v její dosavadní třináctileté historii. Získané prostředky podpoří desítky charitních projektů v ČR, část pomůže i v zahraničí.

Tříkrálová sbírka v českobudějovické diecézi skončila

Tisková zpráva Diecézní charity České Budějovice

V pořadí již třináctá Tříkrálová sbírka v českobudějovické diecézi skončila úspěšně. Výtěžek sbírky je 4.025.130,- Kč což je o 154 624, - Kč více než v loňském  roce.  Bylo 51 zaevidovaných míst, kde koledníci koledovali na podporu sociálních projektů a humanitární pomoci jak v našem kraji, tak i v zahraničí.

Poděkování ředitele Charity ČR

Všem dobrovolníkům a dárcům Tříkrálové sbírky 2013 děkujeme, že nám pomáhají pomáhat.

Tříkrálová sbírka v Č. Budějovicích

V pátek 4.1.2013 proběhlo v Č. Budějovicích před radnicí slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky. Téměř sto malých "králů" rozsvítilo náměstí zářivě žlutými korunkami. Slovy pana primátora Juraje Thomy "jako když najednou rozkvetou pampelišky". Fotografie zde

V místním tisku zprávy zde a zde a zde

Baví mě, že tříkrálová pomoc má svou strategii

- je fundovaná a zároveň se z ní nevytratil cit, říká v exkluzivním minirozhovoru moderátorka Tříkrálového koncertu Martina Kociánová.

Tříkrálová sbírka vyvrcholí o tomto víkendu

Koledníky se zapečetěnými pokladničkami opatřenými logem Charity, budeme potkávat také o nastávajícím víkendu. V sobotu (5. 1.) požehná koledníkům kardinál Dominik Duka a o svátku Zjevení Páně čili sv. Tří králů (6. 1.) se na podporu sbírky uskuteční Tříkrálový koncert.