Dětský den ve Starém Městě pod Landštejnem

Dětský den ve Starém Městě byl pestrý a zajímavý. Přinášíme Vám krátkou reportáž a několik obrázků ze 4. června 2015. Zajímavé a oddechové čtení naleznete v tomto článku!

Třináct dětí se dvěma učitelkami z Mateřské školky ve Starém Městě pod Landštejnem přišlo ve čtvrtek 4. 6. 2015 v dopoledních hodinách na zahradu Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež SÍŤ ve Starém Městě pod Landštejnem. Zde na ně již čekali zaměstnanci centra, kteří pro ně připravili několik zajímavých soutěžních disciplín.

1. disciplínou byla štafeta družstev. První člen družstva musel doběhnout k vyznačenému cíli, zde vyzvednout míček, doběhnout zpět ke svému družstvu a předat míček druhému. Druhý závodník z družstva musel s míčkem doběhnout do cíle, zde míček položit a běžet zpět k družstvu. Další člen družstva opět míček sebral a donesl dalšímu. Tak to šlo střídavě, pokud se nevystřídali všichni členové družstev.

2. Vědomostní hra s hádankami byla plná překvapení. Nejprve si musel každý soutěžící hádanku najít a to tak, že míčkem srazil libovolný plastový květináč, ve kterém se hádanka ukrývala.

3. Kouzelný klobouk kouzelníka Pokustóna hlídaný Bobem a Bobkem posloužil jako terč pro vhazování kouzelného balonku.

4. Poznávání zvířátek žijících u vody nebo ve vodě bylo další soutěží a následné určování toho, kde jaké zvířátko žije, bylo velice zajímavé.

5. Stavění domečků pro zvířátka za pomoci klacíků, kamínků mechu a dalšího podobného materiálu zakončilo toto krásné dopoledne. Děti se těší na další návštěvu v našem centru.

Text: Farní charita Protivín