Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež SÍŤ v obci Staré Město pod Landštejnem a jejím okolí  je ambulantní služba, která nabízí bezpečný prostor  ve kterém poskytuje zázemí a pomoc dospívající mládeži žijící v obci Staré Město pod Landštejnem a jejím okolí.  Díky nabídce smysluplného prožití volného času se snažíme o prevenci společensky nežádoucích jevů.

Miloslav kardinál Vlk o Charitě v ČB

Českobudějovický deník přináší (jako pozvání na oslavy 25 let Charity na jihu Čech) rozhovor s Miloslavem kardinálem Vlkem

Cenu Charity ČR obdrželo osm zaměstnanců a dobrovolníků

Nositelé Ceny Charity ČR 2016. Snímek Lubomír Kotek

Šest žen a dva muži obdrželi Cenu Charity ČR za rok 2016. „Jde vesměs o dlouhodobé zaměstnance a dobrovolníky z místních Charit, pracovníky ‚z terénu‘, kteří jsou pro ostatní vzorem, zkrátka lidé na svém místě,“ uvedl ředitel organizace Lukáš Curylo. Ceny byly udíleny v úvodu benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, v pondělí 31. října v pražském Obecním domě.

Peníze z Tříkrálové sbírky začínají pomáhat po celém Česku

Podpořeno z TKS - samolepka na Sociálním vozidle Farní charity Česká Lípa (ilustrační snímek: Lubomír Kotek)

Mikrobus s úpravou pro lidi se zdravotním postižením sváží hendikepované klienty do denního stacionáře a sociálně terapeutických dílen v Domě sv. Josefa ve východočeských Chotovicích. Zabezpečen je také provoz poradny pro oběti trestné činnosti Blansko a nepřetržité Tísňové péče Plzeň pro klienty v krizi. Devítiletý Adámek půjde na speciální fyzioterapii v Lázních Piešťany. To vše díky štědrým dárcům letošní Tříkrálové sbírky pro lidi v nouzi.